Wie zijn wij?
Een zelfstandig team van vrijwilligers
Binnen de muren van het Dijklander Ziekenhuis

In deze mooie samenwerking met het ziekenhuis kun je ons vinden op de Dagbehandeling & Centrum voor oncologie van het Dijklander Ziekenhuis. Samen met de coördinator en de administratief ondersteuner vertegenwoordigen we onze groep vrijwilligers en ook de drie centra waarmee wij nauw contact hebben:
- PISA (Hoorn)
- Wij Allemaal (Purmerend)
- Huis aan het Water (Katwoude)
Psychische ondersteuning kan gaan over je gevoelens (emotie) en gedachten. Sociale ondersteuning kan gaan over het contact met andere mensen, met instanties, maar betreft soms ook praktische hulp. Psychosociaal is dus een combinatie van deze twee woorden.
Wij stellen ons dan ook voor als: Vrijwilliger Psychosociale Ondersteuning (VPO) en dragen deze naam met trots op onze badge.
Iedere vrijwilliger is anders en brengt unieke eigenschappen en ervaringen met zich mee, dit maakt ons team kleurrijk, compleet en nodig.
Hoe word ik vrijwilliger?
Jij start als vrijwilliger psychosociale ondersteuning eerst in een van de centra. Zij zijn de basis. Wij zorgen voor een inwerkprogramma met trainingen waardoor jij voelt dat je er klaar voor bent om de betekenisvolle ondersteuning te kunnen bieden. Samen spreken we af wat jij kunt betekenen en wanneer.
Maak kennis met
De coördinator

Laura de Boer
Mijn naam is Laura de Boer en ik ben namens de drie IPSO Centra, Pisa, Huis aan het Water en Wij Allemaal, coördinator binnen het Dijklander ziekenhuis. Samen met een mooie groep vrijwilligers mag ik zorgen voor ondersteuning aan patiënten met kanker en naasten in het Dijklander Ziekenhuis van Hoorn en Purmerend.
Heb jij ook belangstelling om vrijwilliger te worden, dan komen er veel vragen en soms ook wel wat kriebels: kan ik dat wel? Of hoe gaat dat in zijn werk? Vrijwilliger worden kan iedereen, zeker als je je hart voor anderen openzet en goed kunt luisteren.
Natuurlijk zorg ik er eerst voor dat je als vrijwilliger goed ingewerkt wordt en een goede basis aan kennis en zelfvertrouwen krijgt. Ik heb persoonlijk gemerkt dat de goede voorbereiding die iedereen krijgt, onder andere speciale trainingen, mij niet alleen verrijkt in mijn werk, maar ook in mijn privé leven.
De ziekte kanker en de behandelingen klinken misschien wel ernstig en dat is het natuurlijk ook, maar ik heb inmiddels mogen ervaren dat heel mooi is om daar aansluitend ondersteuning bij te bieden. Op de dagbehandeling en de verpleegafdeling zijn de vrijwilligers aanwezig, die ondersteunen en samenwerken met een toegewijd zorgteam. De inzet van vrijwilligers reikt van bijvoorbeeld gewoon een gezellig ‘praatje klets’ tot mooie diepgaande gesprekken met een lach en een traan.
Het is ook allemaal niet niks en soms is kracht ver te zoeken, maar het is dan fijn om een luisterend oor te bieden aan degene die daar behoefte aan heeft. Echt luisteren, een bemoedigende glimlach, informatie kunnen geven, het lijkt zo klein, maar het brengt een patiënt soms weer ruimte in het hoofd, rust in het zijn of haar bestaan en veerkracht om weer verder te gaan.Het geeft zoveel voldoening om er voor een ander te zijn.
Wil je ook vrijwilliger worden en ons mooie team komen versterken? Wees welkom en bel of mail gerust. Ook voor andere vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht via onderstaande knop.

Mogen we jouw naam op onze badge noteren?
Meld je vandaag nog aan als vrijwilliger.
Hallo, ik ben er voor je
Over Ons
Vrijwilligers
Locaties
Contact
Neem vrijblijvend contact op
Laura de Boer
Coördinator Psychosociale Ondersteuning
Mail: info@vrijwilligerondersteuntbijkanker.nl
Tel: 06 129 286 54
Deze samenwerking kwam tot stand en blijft warm mede door hulp van

